علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد

“بگذارید غذایتان، نخستین پزشکتان باشد.” جملات قصاری که در عین زیبایی، مفهوم عمیقی را در ذهن متبادر می‌کنند. امروزه، اهمیت تغذیه به قدری برای بشر روشن شده که علمی برای شناخت و بررسی این مفهوم در سراسر دنیا به وجود آمده و روزبه‌روز در حال گسترش است. اینکه هرآنچه که می‌خوریم به طور مستقیم و یا غیرمستقیم به سلامت روحی و جسمیِ ما مرتبط می‌باشد و عملکرد ما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و حتی سوءتغذیه یا تغذیه نادرست می‌تواند باعث بیماری شود، موضوع رشتۀ علوم تغذیه می‌باشد. در واقع این رشته، به رژیم‌درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوۀ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن می‌پردازد.

این رشته، شاخه‌ای از علوم پزشکی است که در جهت بهبود سلامت فرد و جامعه گام برمی‌دارد. این علم، می‌کوشد تا با آگاهی از شرایط اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود از عوارض ناشی از سوء تغذیه پیشگیری کند و افراد از سطح قابل قبولی از تغذیه برخوردار شوند.

کارشناس ارشد تغذیه:

کارشناس تغذیه، همانند یک پرستار باید به کار خدماتی علاقه‌مند باشد. صبر و حوصلۀ لازم را برای صحبت با بیمار و راهنمایی او داشته باشد. حتی دانشجویانی که مایل‌اند پس از فارغ‌اتحصیلی دفتر مشاورۀ غذایی دایر کنند، باید دارای سه سال سابقۀ کار در بیمارستان باشند.

همچنین داوطلبان علاقه‌مند به این رشته لازم است در دروس زیست شناسی و شیمی که پایۀ دروس دانشگاهی این رشته است توانمند باشند. کارشناس تغذیه، از این روکه می‌تواند عهده دار نقش‌های آموزشی و پژوهشی نیز باشد، باید دارای روحیۀ جستجوگر و واقع‌گرا باشد. افراد جستجوگر اغلب درگیر پیدا کردن بهترین ایده‌ها هستند.

وظایف کارشناس ارشد تغذیه:

اگرچه کارشناس ارشد تغذیه می‌تواند در جایگاه‌های مختلفی مشغول به کار شود اما بیشتر و غالبا در نقش پزشک و مشاور تغذیه ظاهر می‌شوند؛ لذا وظایف کارشناس تغذیه به شرح زیر است:

  • بررسی وضعیت تغذیه ای گروه های ویژه جامعه شامل: سالمندان، دانش اموزان و ورزشکاران و….
  • تدوین برنامه غذایی برای تغذیه گروهی شامل : کارخانه ها ، زندان ها و سربازخانه ها و….
  • بررسی و تعیین وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مراجعه کننده
  • تشخیص و رتبه بندی مشکلات غذایی مراجعه کننده
  • ارائه خدمات مشاوره ای متناسب با شرایط اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی مراجعه کننده
  • پیگیری نتایج اقدامات مشاوره ای

فرصت شغلی:

رشته علوم تغذیه به لحاظ داشتن آینده شغلی در وضعیت مناسبی قرار دارد.

دانش اموختگان در این رشته میتوانند دربخش تغذیه مراکز مختلف از قبیل بیمارستان ها، کارخانجات و یا در کارخانجات مواد غذایی و همکاری در کلینیک های رژیم درمانی و همکاری با پزشکان غدد داخلی و… مشغول به کار شوند.

رشته های کارشناسی مجاز برای ورود به این رشته:

  • کارشناسی علوم وصنایع غذایی
  • مهندسی علوم وصنایع غذایی
  • علوم تغذیه
  • بهداشت مواد غذایی
  • مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی
  • زیست شناسی(جانوری-عمومی-سلولی مولکولی) و دبیری زیست شناسی
  • پرستاری
  • مامایی
  • فیزیولوژی
  • علوم ازمایشگاهی
  • بیوشیمی
  • رژیم شناسی
  • مهندسی تولیدات و اقتصاد تغذیه

برنامه درسی (سر فصل) ارشد علوم تغذیه و تعداد واحدها :

دروس کمبود یا جبرانی:14 واحد

دروس اختصاصی اجباری: 20واحد

دروس اختصاصی اختیاری: 6واحد

پایان نامه:6واحد

دانلود آخرین نسخه برنامه درسی (سرفصل) ارشد علوم تغذیه و تعداد واحدها:

دریافت

 دانشگاههایی که در رشته ارشد علوم تغذیه پذیرش دانشجو دارند:

بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد 97

علوم تغذیه

2 دیدگاه برای «علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

I'm not a spammer This plugin created by memory cards